ViewSonic_Best Workplaces 2022 (banner)


Best Workplaces Awards 2023

Best Workplaces Nederland 2023 

Is jouw organisatie één van de Best Workplaces van Nederland?

 

Cultuur als prioriteit

Door deel te nemen aan de Best Workplaces Awards krijg je inzicht in wat er echt speelt binnen jouw organisatie én kun je erkenning krijgen voor jullie werkgeverschap indien jullie voldoen aan de criteria. 

Het Best Workplace label kun je inzetten voor jullie employer branding om zo meer talenten aan te trekken, goede mensen te behouden en jullie imago te verbeteren. 

Ik meld mijn organisatie aan voor deelname!

Hoe wordt mijn organisatie een Best Workplace?

Organisaties die een cultuur van vertrouwen, trots en plezier hebben, presteren beter. Hier als organisatie in uitblinken is een prestatie. Een prestatie om trots op te zijn én een prestatie die aandacht verdient. Met de uitreiking van de Best Workplaces Awards geven wij erkenning en een podium aan organisaties die een Great Place to Work For All zijn gebaseerd op de mening van de eigen medewerkers en jullie organisatiecultuur.


In 6 stappen naar een Best Workplace

 1. Krijg inzicht in de feedback van de medewerkers via het Trust Index medewerkersonderzoek

 2. Vul de Culture Brief in (een Excel document met gegevens over jullie organisatie)

 3. Een score van 70% of hoger behaald op de Trust Index én de Culture Brief ingeleverd? Gefeliciteerd, jouw organisatie is Great Place to Work Certified!

  Het is gedurende het gehele jaar mogelijk om met de eerste 3 stappen van certificering te starten. Voor deelname aan de lijst van Best Workplaces gelden specifieke deadlines (zie onderaan deze pagina).

 4. Vul de Culture Audit in (open vragen over 5 thema's)

 5. Ga (met behulp van Great Place to Work consultants) aan de slag met de inzichten uit de onderzoeken en start met de opvolging van de resultaten

 6. De Great Place to Work For All-formule bepaalt, op basis van de Trust Index en Culture Audit, of jullie behoren tot de Top 10 Best Workplaces in jullie categorie (Small (20-50 medewerkers), Medium (50-250 medewerkers), Large (250 of meer medewerkers) of Multinational. 

Verdient jouw organisatie ook een podiumplek?

Wil je aan de slag met het versterken van jullie werkgeverschap én wil je werkend Nederland laten zien wat voor goede werkgever jullie zijn? Meld jouw organisatie aan!

Belangrijkste data

 • Maandag 12 december 2022: uiterste aanmelddatum voor de lijst van 2022
 • Woensdag 1 februari 2023: uiterste inleverdatum Culture Audit
 • Maandag 27 februari 2023: uiterste startdatum Trust Index medewerkersonderzoek en inleverdatum Culture Brief
 • Eind april 2023: wij informeren je, onder embargo, of jouw organisatie behoort tot de 40 Best Workplaces. Ook ontvang je een toolkit en details over het online event
 • Juni 2023: bekendmaking Best Workplaces Awards 2023

Certificering kan gedurende het gehele jaar!

Wat levert deelname op?

 1. Inzicht in 'ongrijpbare' factoren: het Trust Index medewerkersonderzoek maakt 'zachte' waarden als vertrouwen tastbaar.
 2. Een strategisch document: de Culture Audit helpt om vanuit strategisch perspectief jullie werkgeverschap te ontwikkelen.
 3. Een positieve benadering: deelname biedt structuur en een gemeenschappelijke taal om, gebaseerd op de feedback van jullie eigen medewerkers, jullie cultuur te versterken om zo jullie doelen te behalen.

Wat levert het zijn van een Best Workplace op?

 1. Behoud gemotiveerde medewerkers: het opvolgen van de inzichten uit het onderzoek helpt de interne organisatiecultuur te versterken.
 2. Vergroot jullie naamsbekendheid op de (arbeids)markt: een positief werkgeversimago helpt in het aantrekken van talent.
 3. Verbeter resultaten: uit onderzoek blijkt dat hoe hoger het vertrouwen is binnen een organisatie, hoe beter de resultaten zijn.