shutterstock_413138824

Thuis/werk pulse survey

Hoe ga je als organisatie om met een situatie waarin je van volledig thuiswerken weer naar (gedeeltelijk) op het werk werken gaat?

Deze pulse survey biedt inzicht in de beleving van medewerkers over thema's als leiderschap en verbondenheid. Met de resultaten kun je een onderscheid maken in mensen die volledig thuiswerken, deels thuis/op het werk werken en volledig op het werk werken. 

Zet de thuis/werk pulse survey (beschikbaar in Nederlands en Engels) in voor 3 euro per uitgenodigde medewerker om juist in deze tijden van wederom verandering, en wellicht onzekerheid, te ontdekken wat de belangrijkste verbeterpunten zijn om nu op te pakken!

In de online resultatensessie (investering 700 euro) bieden wij handvatten en inspiratie om aan de slag te gaan met de opvolging. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Thuis/werk pulse survey

De vragenlijst richt zich specifiek op een periode waarin jouw organisatie overgaat van volledig thuiswerken naar (gedeeltelijk) weer naar het werk. De vragenlijst richt zich op vijf thema's: faciliteiten, verbondenheid, veiligheid, leiderschap en wendbaarheid. Aan het eind van de vragenlijst wordt er gevraagd naar iemands specifieke situatie qua thuis of op het werk werken, zodat je gericht inzicht krijgt in de verschillende groepen/situaties. 

Werken jullie nog volledig thuis? Bekijk dan de Thuiswerk survey.
Zijn jullie al volledig terug op kantoor? Bekijk dan de Reboarding survey.

Korte vragenlijst

De vragenlijst (beschikbaar in Nederlands en Engels)) bestaat uit 17 stellingen en 2 open vragen. We meten de thema's faciliteiten, verbondenheid, veiligheid, leiderschap (vertrouwen en communicatie) en wendbaarheid. De twee open vragen gaan over de tips die medewerkers willen delen én wat zij willen meenemen uit de periode van volledig thuiswerken. 

Rapport

Het rapport bestaat uit twee onderdelen. Ten eerste ontvang je een sheet met daarin de scores op alle stellingen. Dit is op organisatieniveau en op afdeling- en teamniveau. Ten tweede ontvang je de antwoorden op de twee open vragen op organisatieniveau. 

Online sessie

In de online sessie bespreken wij hoe je de resultaten kunt lezen en interpreteren, wat de vervolgstappen zijn én delen wij advies & best practices. De investering voor deze sessie is 700 euro.
Thuis/werk pulse survey:
de stappen

Interesse om de thuis/werk pulse survey uit te voeren? Ik neem je graag mee in de stappen: 

  1. Vul het formulier bovenaan de pagina in.
  2. Wij nemen contact met je op om informatie te delen en/of de survey in te plannen.
  3. Bepaal samen met een projectmanager de startdatum en het online resultatengesprek.
  4. Lever een ingevuld Excel template aan, een verwerkersovereenkomst en een uitnodigingstekst.
  5. De uitnodiging wordt op de startdatum verzonden.
  6. De vragenlijst staat vier dagen (kan langer) open. 
  7. De dag na sluiten ontvangen jullie het rapport. 
  8. Op de tijd/dag van het resultatenadviesgesprek ontvangen jullie de inzichten en tips om het op te volgen. 

De investering van de thuis/werk pulse survey is 3 euro per uitgenodigde medewerker. 

Myrna, projectmanager Great Place To Work

Myrna_Great-Place-To-Work